Zorgverzekering

Informatie

Op dit moment speelt weer het jaarlijkse contracteren met de zorgverzekeraars.

Voor mij is het belangrijkste hierbij dat ik ook in 2024 weer goede zorg aan u kan blijven leveren.

GEEN CONTRACT MEER MET VGZ (EN ONDERLIGGENDE LABELS)

Helaas heb ik moeten besluiten om geen contract meer te tekenen bij VGZ.

UITLEG

VGZ hanteert in hun almaar toenemende eisenpakket voor fysiotherapeuten, een aantal principes waaraan ik als fysiotherapeut niet meer wil voldoen.

Dit is onder andere de behandelindex. Hiermee meet het VGZ wat het behandelgemiddelde is van een praktijk. Zij willen graag dat de fysiotherapie gaat sturen op aantal behandelingen, in plaats van of een persoon klachtenvrij is.

Tevens willen ze graag dat fysiotherapeuten zich aansluiten bij, door hun uitgezochte, peperdure alliantienetwerken. Veel administratief werk en veel kosten. Dit roept weerstand op in de branche. Mijn tijd en kosten steek ik liever in aandachtige patiëntenzorg en vakgerichte opleidingen. Dit wordt ook altijd gewaardeerd met een patiënt tevredenheid van 9,2 in 2021 en zelfs een 10 in 2022. (zorgkaart Nederland)

WAT BETEKENT DIT VOOR U ?

 1. Als u verzekerd bent bij VGZ of de labels die hieronder vallen, ontvangt u van mij een rekening voor de fysiotherapie behandelingen. Deze rekening betaalt u aan mij en kunt u vervolgens indienen bij VGZ. Afhankelijk van welk type aanvullende verzekering u heeft afgesloten krijgt u dan een deel hiervan teruggestort door VGZ. (kijk hiervoor uw polisvoorwaarden)
 2. U kunt er ook voor kiezen om een andere verzekering af te sluiten dan VGZ. Voor 2024 heb ik contracten afgesloten met: –DSW
  • DSW en onderliggende labels
  • ONVZ en onderliggen labels
  • Zilveren Kruis en onderliggende labels. Hierbij hoort ook De Friesland
  • CZ en onderliggende labels
 3. U kunt er voor kiezen om geen aanvullende verzekering af te sluiten en ervoor te kiezen om de rekening zelf te betalen
 4. U kunt een andere fysiotherapeut kiezen die wel een contract heeft afgesloten met VGZ

HEBT U HIEROVER NOG VRAGEN ?

Dan kunt u mij bellen, whatsappen of mailen

Hoe u ook verzekerd of niet verzekerd bent; u kunt in 2024 wederom voor goede zorg bij mij terecht;.

Previous Story
Next Story

No Comments

Leave a Reply