De Praktijk

Betrokken, persoonlijk & vernieuwend.

Fysiotherapie Skipsleat is vooruitstrevende solisten praktijk in de wijk Skipsleat in Joure. De praktijk staat bekend om de persoonlijke aandacht en betrokkenheid. In de behandelingen wordt gebruik gemaakt van nieuwe technieken zoals analyse en advies door neurokinetic therapy, triggerpointmassage, dry needling, yin yoga en ademoefeningen.

Sandra Huisman van Fysiotherapie Skipsleat heeft zich bewust niet gespecialiseerd op 1 gebied; zij ziet het lichaam als 1 geheel . In het benaderen van klachten aan het lichaam gebruik ze het beste uit de traditionele westerse fysiotherapie in combinatie met elementen uit de oosterse geneeskunde/yoga. Tevens is ze zich bewust van de samenhang tussen lichaam en  geest en van het goede in de reguliere en de complementaire geneeskunde.

Fysiotherapie Skipsleat heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars (uitgezonderd VGZ, Menzis en    Z en Z)

U wordt behandeld en telefonisch te woord gestaan door telkens dezelfde persoon.

Werkwijze

Als u contact opneemt met Fysiotherapie Skipsleat kunt u meestal dezelfde week nog terecht voor een eerste afspraak. Deze eerste afspraak duurt zo’n drie kwartier.

In deze eerste afspraak probeer ik de klacht in beeld te brengen door een gesprek en een lichamelijk onderzoek. We bespreken dan samen de klacht en het behandelplan. Meestal vindt dan ook al meteen de eerste behandeling plaats.

De volgende behandelingen zullen 30 minuten duren. We beginnen dan telkens met een  korte evaluatie van hoe het sinds de vorige behandeling is gegaan. Zo kan ik bepalen of de ingezette behandeling werkzaam is of dat we verder moeten zoeken. De behandeling kan bestaan uit advies, een specifieke (yoga of adem) oefening, triggerpoint massage of dry needling, maar vaak een combinatie hiervan.

Fysiotherapie werkt het krachtigst als zowel de therapeut als de patiënt actief bezig zijn met het herstelproces.

Verwijzing

Voor een behandeling heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Vergoeding

Fysiotherapie Skipsleat heeft overeenkomsten met bijna alle zorgverzekeraars. Er wordt  in die gevallen door mij rechtstreeks gedeclareerd bij de verzekeraar.

Per 2024 heb ik besloten om met de volgende zorgverzekeraars geen contract meer af te sluiten: Menzis, VGZ en Z en Z)  U krijgt dan van mij een  rekening die u zelf bij uw zorgverzekeraar kunt indienen. Er wordt dan, afhankelijk van de verzekering, een bepaald percentage vergoed, meestal ongeveer 75 %.

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie of zit u over uw aantal behandelingen heen dan is de behandeling voor eigen rekening. De onderstaande tarieven worden dan gehanteerd:

Tarieven Fysiotherapie 2024

In dit overzicht staan de tarieven voor 2023. Deze tarieven gelden voor niet-verzekerde patiënten:

Zitting Fysiotherapie in de praktijk € 42,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 50,50
Screening  intake en onderzoek € 55,00
Extra lange zitting € 52,00
Eenmalig Fysiotherapeutisch Consult € 59,00
Behandeling aan huis € 57,50
Niet nagekomen afspraak* € 42,50

* Een niet nagekomen afspraak, wordt in rekening gebracht en niet door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

* U kunt een afspraak afzeggen of verplaatsen, dit dient u echter minimaal 24 uur van tevoren te doen

De tarieven zijn geldig van 1 januari tot 31 december 2024.
U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u voldoende verzekerd bent


Kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag niet zomaar worden gebruikt. Wie de studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het Bigregister (beroepen in de individuele gezondheidszorg), mag als fysiotherapeut zelfstandig patiënten behandelen.

Ik ben

BIG-geregistreerd en sta ingeschreven in het

CKR (Centraal Kwaliteitsregister). Daarnaast ben ik aangesloten bij het

KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en bij de

NVDN (Nederlandse Vereniging voor Dry Needling)

Afbehandelde patiënten worden per mail uitgenodigd voor een anoniem tevredenheidonderzoek, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau (MediQuest)
De gemiddelde score van Fysiotherapie Skipsleat is een 9,3!

Ik neem deel aan diverse overleggroepen: IOF (intercollegiaal overleg fysiotherapie), fysionetwerk PARVA (zet zich in voor de belangen van kleinschalige fysiotherapiepraktijken), oefengroep dry needling, en oefengroep nkt. Ik geef 2 keer per jaar les aan de opleiding dry needling in Domburg, zodoende blijft mijn kennis scherp.