Sporters

Sporters

Mensen met sportgerelateerde klachten of doelen kunnen terecht bij fysiotherapie Skipsleat voor voorlichting, advies of preventie. Sporters willen  na ziekte of blessures zo snel en verantwoord mogelijk weer aan het werk  en/of   sporten op het gewenste nivo. Ze hebben vaak te maken met blessures die weer terugkomen. Dit  heeft o.a. te maken met het feit dat het lichaam leert. Door een blessure gaat de sporter onbewust compenseren om toch de prestatie te kunnen leveren. Hierdoor leert het motor control centrum, in je kleine hersenen een dysfunctioneel patroon aan.  Door dit patroon op te sporen en opnieuw te programmeren, kun je de oorzaak van de klacht behandelen en niet alleen de symptomen

Tijdens de eerste afspraak zullen we in een persoonlijk gesprek uw klachten en/of doelen bespreken. Hierna zal een onderzoek plaatsvinden om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke situatie. We kijken naar de belastbaarheid van het lichaam en onderzoeken waar die niet in balans is met de (sport) belasting. We identificeren eventueel compensatiegedrag van het lichaam. Aan de hand van de bevindingen, zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. Het liefst starten we dan ook meteen met de behandeling.

De behandeling
Afhankelijk van het gestelde doel wordt gestart met een bepaalde soort behandeling. Deze bestaat uit myofasciale release technieken ( massage en/of dry needling) en gerichte oefentherapie. Daarnaast krijgt u zelf een oefening en / of adviezen mee. Vaak moet niet alleen de spier of pees versterkt of losgemaakt worden, maar moet ook een nieuw, efficiënt beweegpatroon in de hersenen aangelegd worden. Dit kost regelmatige oefening en tijd. De uitdaging is dan ook 1 of 2 oefeningen te vinden die speciaal geschikt zijn voor uw specifieke blessure, bij uw specifieke compensatiestrategie bij uw specifieke sportbeoefening. Dit kan ook een yoga houding zijn die precies voldoet aan deze voorwaarden. Op deze manier behandelen we de oorzaak van de klacht en niet alleen de symptomen. Zo wordt de kans op recidief verkleind.